Fredrikstad MC Club

5. april 2003

Cowboy - Fest

fra kl 19:00 CET

En amerikansk aften på klubben, opplev stemningen rundt skjærsilden mens solen går ned i vest Vi åpner grillsesongen med årets første uteparty.  

 

Medlemmer: ta med Quinder, Menn, Friller og venner på fest.

 

Festen markerer kun 12 dager igjen til sesongåpning (Skjærtorsdag). I beste tradisjon fra midtvestens stepper tennes leirbålet i den gamle kloakkummen. Det vil være 7 uker frem til BluesCampen og kun 10 uker til treffet. For å tilvenne seg den varme årstiden og de lange turene som er i anmarsj vil  klubbens beste ryttere demonstrere barkrakktemming og kunsten å sove ved leirbålet. For de mer kultiverte og kulinarisk interesserte har vi en sesjon med, "--- hvordan unngå slappe pølser og dvaske burgere på treff".  

 

Temaet for kvelden er Den Gode Hamburger, mange av oss tror at denne ble "oppfunnet" av tyske emigranter i New York, men burgeren har lengre tradisjoner en som så. Opprinnelig er burgeren en indiansk rett laget av kvernet bisonkjøtt, og servert med maiskolber alt stekt over leirbålet. De første hvite som fikk smaken på dette var General Custer og hans menn et par dager før slaget ved Little Bighorn. Da de angrep en leir med kvinner og barn i 1876 fant de et telt fult av burgere. Hæren flyttet så videre til Little Bighorn og holdt Amerikas første burgerparty, hvor de åt og drakk i flere dager. Imidlertid ble Sitting Bull og Crazy Horse ganske sure når  de oppdaget at kvinfolka var slått i hjel, og burgerne var vekk. De dro etter og ved Little Bighorn braket de sammen med Custer i Amerikas mest berømte slag, The Burger Battle. Som kjent ble Custer og hans menn slaktet og burgerne spist. 

 

For å markere at leirbålet tennes, og tipisesongen har startet feires dagen med burgere og svidde maiskolber.

 

JernGrillen® serverer: All american food

(Kokkens  grillede hjemmelagde indianske burgere)

kr 50,- pr glefs

 

Barbaren®  serverer ildvann etter gammel oppskrift.

Treffteller